donderdag 1 juni 2023 04:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2022

Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen tot 22 jaar tegen tegen het viertal dat betrokken is bij de strafzaak Themis. De strafzaken tegen de verdachten zijn maandag van start gegaan. 

Het viertal wordt verdacht deel uit te maken van de organisatie No Limit Soldiers (NLS) en witwaspraktijken. De bende zou jarenlang drugs hebben gesmokkeld en zou verantwoordelijk zijn voor het plegen van meerdere moorden op Curaçao, Sint Maarten en in Nederland.

Het OM eiste de hoogste straf van 22 jaar tegen bendelid Rubere L. Hij staat ook terecht voor verschillende drugsfeiten waaronder een drugstransport van 172 kilo cocaïne uit de haven van Curaçao naar de haven Le Havre in Frankrijk. Tegen de andere leden eiste het OM straffen van veertien, acht en drie jaar. 

De behandeling van de zaak duurt tot en met vrijdag. De advocaten van de verdachten waren donderdag aan het woord. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram