vrijdag 2 juni 2023 14:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2022

De ezels op Bonaire moeten worden beschermd en mogen niet worden ondergebracht in een onnatuurlijke omgeving. Dat stelt de organisatie Bonaire Donkey Protection League (BDPL).

“De Bonairiaanse ezels zijn een groot deel van ons erfgoed”, aldus BDPL. “Ze zijn geliefd door mensen en zorgen voor internationale interesse.” De organisatie adviseert het Openbaar Lichaam Bonaire om samen te werken met de Donkey Sanctuary Bonaire.

Volgens deskundigen heeft de sanctuary de mogelijkheid om zieke en gewonde dieren op te vangen en BDPL kan de ezels buiten de opvang verzorgen. De organisatie beschikt over de middelen om de dieren buiten de sanctuary te monitoren.

BDPL stelt voor om de ezels in bebouwde gebieden te verplaatsen naar afgelegen plekken. “Dit moet gecontroleerd gebeuren en op manier dat er geen schade aan de natuur wordt toegebracht”, benadrukt te organisatie. “Op deze plekken kunnen de dieren worden gemonitord en wordt de populatie op een humane manier gecontroleerd.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram