Door: NU.cw
12 mei 2022

Voormalig profhonkballer Rick van den Hurk is de nieuwe technisch directeur van de KNBSB. Hij heeft daarmee het technisch beleid van de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) in handen.

De 36-jarige Veldhovenaar werd acht keer landskampioen en is daarmee één van de meest succesvolle Nederlandse honkballers ooit. Van den Hurk is negentien jaar actief geweest als pitcher en is nu klaar voor zijn nieuwe functie als technisch directeur. 

“Het voelt als mijn missie om de kennis en ervaring die ik in mijn honkbalcarrière heb opgedaan, te kunnen delen met de nieuwe generatie talenten. De ruim 20 jaar ervaring die ik op het veld heb, wil ik gaan vertalen naar een technisch beleid dat past binnen het honkbal anno nu en de KNBSB”, aldus Van den Hurk. 

De profhonkballer is ervan overtuigd dat zijn ervaring met de verschillende managementstijlen binnen honkbalorganisaties en het internationale netwerk gaan bijdragen om het Nederlandse honkbal weer op de kaart te zetten. Zijn doel is helder, hij wil de Nederlandse jeugd weer aan het honkballen krijgen. 

Van den Hurk tekent in eerste instantie een contract voor twee en half jaar en is daarmee tot eind 2024 verantwoordelijk voor het topsportbeleid van honkbal en softbal van de KNBSB.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram