Door: NU.cw
10 mei 2022

Het Rijksmuseum organiseert de fotowedstrijd Document Nederland Junior. Met de wedstrijd geeft het museum middelbare scholieren en mbo-studenten in Nederland en op de eilanden de kans om een verhaal te documenteren in foto’s.

‘Laat ons in foto’s zien hoe jij omgaat met het hergebruiken van spullen’, is wat het Rijksmuseum van de jongeren vraagt. Het museum wil dat de jongeren om kritisch zijn en maatschappelijke problemen vastleggen.

De makers van de tien beste series worden geselecteerd door een vakjury en door het publiek. De tien genomineerden worden uitgenodigd voor twee masterclasses onder begeleiding van fotografe Sharelly Emanuelson en experts van het Rijksmuseum. Tijdens de opening op 23 september worden de twee uiteindelijke winnaars bekend. Zij mogen onder andere een dag meelopen met Emanuelson en hun werk komt te hangen in het museum.

Meedoen kan door vóór 6 juni een serie van vijf foto’s in te sturen via de website van het Rijksmuseum met een korte toelichting. De foto’s kunnen met een telefoon gemaakt zijn maar bijvoorbeeld ook met een fototoestel. De bestanden moeten niet al te klein en ook niet meer dan 10 MB zijn.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram