vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Surinam Airways (SLM) heeft een deal gesloten voor de lease van een Boeing 737-800. Dat meldt Dagblad Suriname. De luchtvaartmaatschappij verkeert in zwaar weer en beschikt momenteel niet over een eigen vloot.

Het gaat om een dry lease, wat betekent dat het toestal bemand wordt door SLM-personeel. Volgens Dagblad Suriname zou het gaan om een 22 jaar oude Boeing 737-800 van het Amerikaanse GA Telesis. 

Algemeen directeur Paul de Haan benadrukt dat de huidige Wet Lease constructie, waarbij vliegtuigen inclusief bemanning worden gehuurd, velen malen duurder is dan een Dry Lease. “Het doel van de lease is juist gericht op het reduceren van de maandelijkse kosten”, aldus De Haan. Hij stelt dat het contract ‘een enorme mijlpaal voor de organisatie is en een cruciaal onderdeel van het herstel’. 

Volgens de algemeen directeur zal samen met de nieuwe partner een gepaste vloot worden samengesteld voor het hele netwerk. Voor de route van Paramaribo naar Amsterdam zou een geschikt wide body vliegtuig in beeld zijn.