woensdag 6 juli 2022 18:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 april 2022

De Kamer van Koophandel (KvK) Bonaire gaat de nieuwe tarieven voor de jaarlijkse bijdrage verlagen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de KvK hebben na zorgen van ondernemers opnieuw naar de hoogte van het basistarief gekeken.

Het basistarief voor 2022 was oorspronkelijk tachtig dollar. De berekeningen waar het tarief op is gebaseerd, werden vastgesteld tijdens de eerste golf van de Covid-19 pandemie in mei 2020. Het was toen nog niet duidelijk hoe de steunmaatregelen eruit zouden gaan zien. Ook ging de KvK uit van een vermindering in het aantal inschrijvingen en een stijging van het aantal faillissementen door de coronacrisis.

Uit een analyse van de KvK Bonaire is gebleken dat de omstandigheden dusdanig zijn veranderd ten opzichte van mei 2020, dat een aanpassing van het basistarief gerechtvaardigd is. “De Kvk Bonaire betreurt dat ondernemers op Bonaire ongemak hebben ondervonden vanwege de nieuwe tarieven en biedt hiervoor haar oprechte excuses aan”, aldus de organisatie.

Het basistarief wordt nu met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 verlaagd naar zestig dollar. Organisaties die de jaarlijkse bijdrage voor 2022 al hebben betaald, zullen het teveel betaalde bedrag gerestitueerd krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram