Door: NU.cw
29 april 2022

Er lijkt een doorbraak te zijn in de impasse tussen grondafhandelaar Swissport Cargo Services en vakbond UGTK/Cadmu. De twee partijen onderhandelen sinds januari een nieuwe cao. De vakbond eist een salarisverhoging van 7 procent voor de werknemers. Het tegenbod van Swissport komt dicht in de buurt van dit verzoek, zegt vakbondsleider Wendell Meulen.

Swissport bemant de incheckbalies en handelt de bagage af voor onder meer American Airlines, Copa en Jetair. Het merendeel van de werknemers verdient per maand ongeveer 1700 gulden. Volgens de vakbond is het salaris te laag. Zeker gezien de snel stijgende prijzen voor levensonderhoud.

Daarom stelde UGTK/Cadmu de werkgever een ultimatum. Als Swissport niet voor zaterdagmiddag 6 uur ingaat op de eis van de werknemers dan legt het personeel vanaf 1 mei het werk neer. Dit zou voor oponthoud zorgen bij luchthaven Hato. Deze staking lijkt te zijn afgewend.

Gistermiddag kwam Swissport met een tegenbod. Dit voorstel komt dicht in de buurt van wat de bond heeft gevraagd, legt Meulen uit. De onderhandelingen gaan vandaag verder.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram