Door: NU.cw
29 april 2022

De eerste herstelwerkplaats voor psychische en mentale gezondheid opent donderdag op Curaçao. Bij de ‘Green Recovery Space’ kunnen mensen met een kwetsbaarheid samenwerken aan hun eigen herstel. 

De werkplaats moet de stap om geholpen te worden makkelijker maken. “Met de komst van de Green Recovery Space wordt er op Curaçao een belangrijke stap gezet in het verder doorbreken van stigma met betrekking tot psychische en mentale gezondheid en het bieden van hulp door middel van ervaringsdeskundigheid”, aldus Projectbureau Caribbean. De plek legt focus op ontmoeting, informatieverstrekking en ontwikkelingsmogelijkheden.

Volgens Projectbureau Caribbean is het vooral na de coronacrisis belangrijk dat mensen met een psychische kwetsbaarheid nog meer aandacht en hulp krijgen. Als gevolg hiervan is ervaringsdeskundigheid in het geestelijke gezondheidsdomein geïntroduceerd op Curaçao. Inmiddels hebben tientallen deelnemers de eerste trainingen doorlopen in hun voorbereiding om hun ervaringskennis in te kunnen zetten.  

De opening van de Green Recovery Space zal donderdag plaatsvinden op Hòfi Kòrsou. Van 10.00 uur tot 12.00 uur zal er een presentatie voor genodigden zijn en van 14.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom bij het ‘Mental Health Festival’. 

Verschillende organisaties zullen aanwezig zijn en informatie geven over psychische en mentale gezondheid. Omdat de opening op vijf mei is, wordt er ook aandacht besteed aan mentale vrijheid.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram