Door: NU.cw
28 april 2022

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft een bezoek gebracht aan het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) op de marinebasis Suffisant. 

Het VKC is een organisatie die volledig gerund wordt door vrijwilligers. Zij ondersteunen Defensie Caribisch gebied en de lokale autoriteiten waar nodig. De vrijwilligers zijn inzetbaar voor de handhaving van de openbare orde op het eiland.

De premier inspecteerde het VKC en woonde ook de promotie van Roger Gibbens van commandant tot luitenant-kolonel bij. Daarnaast maakte hij kennis met het hele bestuur en de leden van het korps en kreeg hij een presentatie over de visie en de missie van het VKC. 

Volgens Pisas was het een ‘interessant bezoek’, waarbij hij beter heeft kunnen zien hoe georganiseerd en gedisciplineerd het VKC functioneert. “Ik ben zeer tevreden met alle gekregen informatie”, aldus de premier.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram