woensdag 31 mei 2023 20:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 april 2022

Door de hoge waterstand in het district Brokopondo is een volledig resort onder water gelopen. Dat meldt de Surinaamse krant de Waterkant.

De hoge waterstand is het gevolg van het openen van de spuikleppen van de Afobakkadam. Door de zware regen van de afgelopen tijd werd het water in het stuwmeer te hoog. Om een dambreuk te voorkomen, moesten de spuikleppen geopend worden.

Het bekende Berg en Dal resort is als gevolg van het openen van de spuikleppen volledig onder water gelopen. Het resort ligt ten zuiden van Paramaribo aan de linkeroever van de Surinamerivier. Alle vakantiehuizen van het resort zijn ook ondergelopen.

Andere bedrijven hebben ook last van de hoge waterstand in het gebied. De directeur van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) Eddy Frankel erkent dat het openen van de kleppen slecht was voor de omliggende dorpen, maar dat het nodig was om de rest van het land te redden van een watersnoodramp.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram