Door: NU.cw
25 april 2022

Venezolaanse migranten in het Caribisch deel van Koninkrijk zullen door de Nederlandse overheid niet langer illegaal worden genoemd. Dat schrijft minister van Defensie Kasja Ollongren (D66) in antwoord op vragen van de Tweede Kamer.

De fractie van Volt stelde vragen over de benaming van de Venezolaanse migranten naar aanleiding van het Jaarplan voor de Kustwacht Caribisch gebied. “In het Jaarplan is te lezen dat irreguliere Venezolanen als illegalen worden omschreven, maar die term moet vermeden worden in wetgeving, beleid en praktijk”, stelt de politieke partij. Dat blijkt uit  richtlijn 1.4 van OHCR’s Recommended Principles and Guidelines on Human Rights at International Borders.

“Het kabinet deelt de mening dat de term illegalen voor Venezolaanse migranten die de grens van het Caribisch gebied passeren, vermeden moet worden”, reageert Ollongren. In de toekomstige stukken van de Kustwacht zal hier extra op worden gelet.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram