Door: NU.cw
20 april 2022

Zo'n 60 miljoen gulden aan liquiditeitssteun vloeide in 2021 weer terug naar Nederland. Dat schrijft de Curaçaose regering in reactie op het evaluatierapport van de liquiditeitsleningen.

Het geld werd gebruikt om de rente van eerdere leningen te betalen. Volgens het kabinet-Pisas hadden deze rentebetalingen veel lager kunnen uitvallen als Nederland de mogelijkheid van herfinanciering in 2020 had aangeboden. De schuldpositie van Curaçao is daardoor onnodig hoog geworden, aldus de Curaçaose regering.

Het rapport is gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit rapport evalueert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de effecten van de coronaleningen die in 2020 en 2021 zijn verstrekt aan de CAS-landen. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen weerlegt de kritiek van Curaçaose zijde. De renteloze leningen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het dempen van de crisis. Ook is de economische groei in 2021 waarschijnlijk hoger uitgekomen dan vooraf door het IMF werd verwacht, aldus de staatssecretaris.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram