dinsdag 30 mei 2023 20:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 april 2022

Arubaanse studenten die in Nederland gaan studeren komen vanaf 2023 in aanmerking voor studiefinanciering via de basisbeurs. Dat bevestigt staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) in een brief waarin ze reageert op vragen van de Arubaanse Staten.

“Onderwijs is een randvoorwaarde om te komen tot een goed opgeleide beroepsbevolking, alsook de basis voor economische groei en voor een goed leefklimaat met kansen voor iedereen”, stelt Van Huffelen. De bewindsvrouw verwijst naar de plannen in het regeerakkoord om de basisbeurs vanaf 2023 weer in te voeren en gaat in op het voorstel om de beurs een Koninkrijk brede werking te geven.

Van Huffelen bevestigt dat Arubaanse Nederlanders die in Nederland studeren in aanmerking komen voor studiefinanciering. Studenten uit Aruba kunnen dus, als de basisbeurs terugkeert in 2023, hier ook aanspraak op maken.

Arubaanse studenten die in Aruba of elders buiten Nederland studeren komen niet voor de basisbeurs in aanmerking, maar kunnen een beroep doen op de regelingen voor studenten vanuit de overheid op Aruba. “Het belang van onderwijs als investering in de toekomst zal ons in het Koninkrijk blijven verbinden”, concludeert Van Huffelen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram