Door: NU.cw
16 april 2022

Meer dan 40.000 toeristen brachten in de maand maart een bezoek aan Curaçao. In 2022 heeft het eiland volgens de Curaçao Tourist Board (CTB) al zo’n 111.000 bezoekers ontvangen. 

Van de 40.539 toeristen die afgelopen maand naar Curaçao afreisden, kwam 64 procent uit Europa. Meer dan de helft verbleef in resort hotels. Ruim 22.000 Nederlanders bezochten het eiland, 38 procent meer dan in maart 2019. 

Dertig procent van de bezoekers kwam in maart uit Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast verwelkomde Curaçao bijna 2.000 toeristen uit het Caribisch gebied. Ook in de haven was het druk, 39 cruiseschepen meerden aan met in totaal 60.237 passagiers aan boord.

“Curaçao ontvangt momenteel 4,5 keer zoveel bezoekers in vergelijking met afgelopen jaar”, stelt CTB. In 2021 bezochten 24.000 mensen het eiland in de periode van januari tot en met maart. “Onze progressie om tot de aantallen van voor de pandemie te komen gaat zeker de goede kant op", concludeert de toeristenorganisatie.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram