Door: NU.cw
13 april 2022

De officier van justitie heeft notaris Steenbaar verzocht over te gaan tot veilen van de onroerende zaken van de Nederlandse zakenman Robert de Groot. Met zijn bedrijf Wilshire Advisors waste hij geld wit. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De Groot werd ook de ‘Burgemeester van Campo' of 'Mr Wilshire' genoemd. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij met zijn met drugs verkregen inkomsten eind jaren negentig, begin 2000, witgewassen in het openluchtbordeel Campo Alegre. Het betreft de zogenoemde Tartaroszaak.

Via het bedrijf Wilshire Advisors is destijds een bedrag van circa 4 miljoen gulden in de verbouwing van Campo gestoken. Met zwart geld was destijds ook het Plaza hotel, het motorschip Seamaster en Baya beach Club gekocht. Ook zou hij hebben gehandeld in onroerend goed in Jan Sofat.

De Groot moet het land 14,2 miljoen gulden betalen. Dit heeft de rechter al in 2013 bepaald. Het onderzoek in de Tartaroszaak startte al in 2008/ Dat het onderzoek zo lang heeft geduurd kwam doordat er 'ingenieuze en ondoorzichtige constructies van rechtspersonen in binnen -en buitenland waren opgezet'.

De Groot heeft gedurende het onderzoek ook vastgezeten voor een zedenzaak.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram