Door: NU.cw
13 april 2022

Carmabi heeft deze week de beheersovereenkomst voor het Mangrovepark in het Rif-gebied getekend. De natuurorganisatie is nu officieel verantwoordelijk voor de schoonmaak en het onderhoud van het park. Dat meldt het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) in een persbericht.

Ook is Carmabi belast met de promotie en het ontvangen van bezoekers door middel van rondleidingen. Carmabi beheert ook het Christoffelpark, Shete Boka, het onderwaterpark bij Oostpunt en het gebied St Hermanus op Bandabou. Wanneer het Mangrovepark open gaat voor het publiek is nog niet bekend.  

Mangroves zijn belangrijk, voor de natuur en ook zeker voor mensen. Over de hele wereld zijn gemeenschappen afhankelijk van mangroves voor voedsel, kustbescherming en inkomen. Toch verdwijnen op Curaçao meer mangroven dan erbij komen. Het Mangrovepark geeft een uniek inkijkje in een mangrovebos.

-- Advertentie --

One comment on “Beheerdersovereenkomst voor Mangrovepark getekend”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram