woensdag 6 juli 2022 00:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 april 2022

Het waterafvoerproject op de luchthaven van Sint Eustatius gaat een nieuwe fase in. Regeringscommissaris Alida Francis heeft vrijdag een contract overeenkomst getekend met Statia Construction N.V. Dat meldt het Openbaar Lichaam Sint Eustatius (OLSE) woensdag. 

Uit de overeenkomst blijkt dat er een nieuwe afwateringsgoot op de luchthaven aangelegd wordt. De goot moet het regenwater in het gebied tussen de brandweerkazerne, het Concordia-gebouw en de luchthaventerminal beter opvangen. 

Het water wordt in de goot afgevoerd naar een een plek achter de dierenkliniek, waar het in de grond kan zakken. Het uiteindelijke doel is om het zoete water op te pompen en te hergebruiken. Zo kan de grondwatersituatie van Sint Eustatius verbeterd worden. OLSE en Rijkswaterstaat werken dit jaar hard aan het reguleren van de waterafvoer op het hele eiland. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram