Door: NU.cw
12 april 2022

Nederlandse eenheden van Defensie Caribisch gebied en Amerikaanse eenheden hebben de afgelopen weken samen getraind. Dat meldt Defensie dinsdag.

De eenheden trainden samen op Camp LeJeune in North Carolina van het United States Marine Corps (USMC). Zij waren hier voor de oefening ‘Caribbean Urban Warrior’. De militairen kunnen met behulp van Amerikaanse verkenners en vliegtuigen op realistische oefenlocaties trainen.

Door de training zijn de Nederlandse eenheden in staat om op verschillende niveaus binnen het geweldsspectrum te kunnen werken. “Camp LeJeune geeft de Nederlandse mariniers de kans om tot op topniveau te kunnen trainen, schouder aan schouder met de Amerikaanse eenheden”, aldus Defensie.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram