dinsdag 30 mei 2023 13:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 april 2022

Nutsbedrijf Aqualectra gaat vloeibaar aardgas (LNG) gebruiken voor de productie van elektriciteit en leidingwater. Het nutsbedrijf heeft hiervoor gisteren een akkoord op hoofdlijnen getekend met het internationale bedrijf Eagle LNG Partners.

Het gebruik van LNG is beter voor het milieu. Ook zijn de aardgasprijzen minder gevoelig voor schommelingen op de wereldmarkt. Door over te stappen op LNG kan Aqualectra tegen voordelige tarieven elektriciteit en water produceren. Want gas is goedkoper dan de brandstoffen die het bedrijf nu gebruikt voor de productie van elektriciteit en water.

De Wärtsilä dieselcentrales aan de Dokweg kunnen ook op vloeibaar aardgas draaien. Daar heeft Aqualectra al bij de bouw van de dieselcentrale rekening mee gehouden.

Halverwege het jaar moeten de onderhandelingen met Eagle LNG zijn afgerond. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram