vrijdag 2 juni 2023 14:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 april 2022

Vrouwen kunnen zich per 1 augustus ook aanmelden bij de Curaçaose militie. Dat staat in de uitvoeringsagenda voor het tweede kwartaal van 2022 van het Landspakket. 

In de uitvoeringsagenda is te lezen dat er een ministeriële regeling komt met als doel de verdere modernisering van CURMIL. In het kader van internationale verdragen zou het niet meer wenselijk zijn dat in deze tijd vrouwen worden uitgesloten van bepaalde beroepen.  

NU.cw meldde afgelopen zomer al dat de plannen in voorbereiding waren, dat wordt nu in de uitvoeringsagenda bevestigt. In augustus ging het Sociaal Vormings Traject (SVT) een nieuwe fase in, waar ook ook de toegankelijkheid voor vrouwen bij de SVT onder valt. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram