dinsdag 30 mei 2023 18:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 april 2022

Europe Direct Curaçao, het informatiecentrum over de Europese Unie (EU) organiseerde vier en vijf april een EU Jongerenconferentie: ‘Make it Strong - Empower the Caribbean Youth’.

De EU heeft 2022 uitgeroepen tot het Europese Jaar voor de Jongeren. Het doel van de Jongerenconferentie was om met Caribische jongeren in gesprek te gaan over het belang van Europa voor Curaçao en wat EU-burgerschap voor hen kan betekenen. Twee dagen lang dompelde de jongeren zich onder in verschillende EU-thema’s. 

Tijdens de conferentie is onder ander andere gesproken over de meerwaarde van meertaligheid van jongeren. “Studenten van de leerlingenraden van MIL, Radulphus College en de UoC reageerden enthousiast en deelden hun visie op de toekomst. Innovatie, digitalisering en educatie zouden volgens de aanwezige jongeren op Curaçao topprioriteiten moeten zijn”, aldus Europe Direct. 

De jongeren kregen ook een rondleiding op de technische faculteit van de Universiteit van Curaçao en maakten hier kennis met de technische studierichtingen. Er waren ook enkele gastlessen te volgen door Europe Direct Curaçao op Ancilla Domini en Radulphus College. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram