Door: NU.cw
5 april 2022

Carmabi en de Kustwacht hebben een kieuwnet verwijderd bij Marichi in Punda. De afdeling Mariene Parken van Carmabi kreeg een melding dat er nabij het strand een net van zo’n 15 meter was gespannen. In het vissersnet zat een zeeschildpad verstrikt.

Gebruik van een kieuwnet is bij wet verboden op Curaçao. Zeedieren die in een net terecht komen, blijven hierin met de kieuwen vasthaken en overleven dit vaak niet.

Bij het aantreffen van het illegale vissersnet troffen de duikers een zeeschildpad aan die zij ter nauwer nood hebben kunnen redden. “Bovendien was het kieuwnet om koralen heen gespannen wat schade aanricht aan het rif ecosysteem”, stelt Carmabi. Met behulp van de Kustwacht hebben de Marine Park Rangers van Carmabi het net verwijderd en overhandigd voor vernietiging.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram