Door: NU.cw
5 april 2022

De Kustwacht Caribisch heeft contracten gesloten voor nieuwe SAR-helikopters en Dash-8 patrouillevliegtuigen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan nieuw materieel voor luchtverkenning, zoek- en reddingsacties. 

Het contract voor de Dash-8 patrouillevliegtuigen wordt gesloten met het Canadese bedrijf PAL Aerospace Ltd en het Nederlandse Jet Support B.V. De twee nieuwe SAR-helikopters worden geleverd door het Britse bedrijf Bristow Helicopters Limited. 

“Met beide contracten verzekeren wij ons de komende tien jaar van luchtvaartuigen met hoogwaardige sensoren en communicatiemiddelen”, aldus de Kustwacht.  

De nieuwe helikopters worden naar verwachting in de loop van volgend jaar geleverd. Ze zijn al in gebruik, maar worden voor aanvang van het nieuwe contract gemoderniseerd. “Het nieuwe materieel is zeer geschikt voor reddingsacties op zee en opsporings- en toezichthoudende taken”, aldus de Kustwacht. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram