woensdag 31 mei 2023 11:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 maart 2022

De Surinaams-Nederlandse drugsbaron Piet Wortel is afgelopen woensdag gearresteerd op de internationale luchthaven Koningin Beatrix op Aruba. 

De 53-jarige drugsbaron werd na een succesvolle operatie van team FASTNL van de Landelijke Eenheid van de politie, dat voortvluchtigen opspoort, aangehouden bij de paspoort controle. Zij kregen informatie dat Wortel naar Aruba zou reizen. Het Nederlands Openbaar Ministerie verzocht via liaisonofficieren om zijn aanhouding. 

Wortel zit op dit moment nog vast op Aruba, maar hij zal binnenkort aan Nederland worden overgeleverd. Daar moet hij zijn resterende straf uitzitten wegens een veroordeling van zeven jaar. Tijdens een kort verlof uit de gevangenis is Wortel gevlucht naar Paramaribo. 

Wortel werd in 2012 opgepakt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek genaamd ‘Tidore’. Dat onderzoek draaide om een vondst van ruim 1.100 kilo cocaïne wat in beslag is genomen door de Rotterdamse haven. 

Door zijn aanhouding zijn autoriteiten erin geslaagd om een netwerk cocaïnetransporten in kaart te brengen van Zuid-Amerika naar Hong Kong, de Kaapverdische eilanden en Nederland. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram