woensdag 1 december 2021 01:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 november 2021

Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) heeft volgens verhuurder Taubco besloten om SOAW uit Punda te halen. Dit is een enorme klap voor de binnenstad omdat Punda hiermee honderd overheidsambtenaren en vijfhonderd personen die dagelijks SOAW bezoeken gaat missen, vindt de eigenaar van het SOAW-pand Taubco. Klanten van SOAW hebben gemakkelijk toegang tot het openbaar vervoer en zorgen voor leven in de binnenstad. Taubco heeft meer dan zes miljoen gulden geïnvesteerd in het gebouw voor SOAW.

Larmonie heeft in maart 2015 een huurovereenkomst getekend voor een periode van drie termijnen van drie jaren. De huur van de Tauber Building/La Ganga zou elk jaar verhoogd worden. De renovatiekosten bedroegen ruim zes miljoen gulden voor Taubco. De organisatie zegt het destijds als een kans te hebben gezien om Punda te helpen en stemde ermee in om de investering te doen.

Eigenaar Irwin Tauber van Taubco zegt de garantie van Larmonie te hebben gekregen dat de regering zich aan de termijn van negen jaar van de huurovereenkomst zou houden. De investeringen zouden op die manier afgeschreven en terugverdiend kunnen worden. De nieuwe huurovereenkomst voorzag in een volledige renovatie van het gebouw. Volgens de specificaties van Larmonie werden de renovaties allemaal op maat gemaakt, aldus Taubco.

Het huurcontract loopt volgens Taubco al bijna zes jaar en er is volgens de eigenaar nog geen winst gemaakt. Alle huurbetalingen zijn gebruikt om de bank terug te betalen en te herinvesteren in de gemeenschap. Het bedrijf zegt moeite te hebben gedaan om tijdelijke hulp te ontvangen om het SOAW-kantoor in Punda te behouden, maar door nog onbekende redenen weigerde Larmonie om de zaken te bespreken. Taubco zegt dat Larmonie als verklaring geeft de overheidsuitgaven te willen verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram