zondag 3 juli 2022 22:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 november 2021

De Nederlandse Basketball Bond is afgelopen week voor meerdere basketballclinics op Saba geweest. Ook zijn ze langsgekomen om duurzame relaties met het eiland aan te gaan.

Hoofd van de afdeling Educatie van de Nederlandse Basketball Bond, Jorrit Beerens, bezocht samen met het hoofd van de scheidsrechtersafdeling van de Nederlandse Basketball Bond, Antio Sinterniklaas, de clinics. Ook directeur van Sportparticipatie, Juliet Fransen en stagiair bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ron Bongers kwamen langs. Zij waren vijf dagen op Saba en hebben drie clinics georganiseerd: één voor meisjes van twaalf tot achttien jaar, één voor jongens van twaalf tot achttien jaar en één meisjes/jongens zes tot twaalf jaar. In totaal hebben ruim zeventig kinderen deelgenomen. Er werd ook een scheidsrechtersclinic georganiseerd.  

Gedurende de week hebben de vertegenwoordigers van de Nederlandse Basketball Bond gesprekken gehad met belanghebbenden, waaronder de scholen, de volleybalvereniging en andere lokale organisaties die zich bezighouden met gezonde leefstijlactiviteiten. Saba heeft op dit moment geen basketbalvereniging.

 “We hebben gekeken naar de faciliteiten voor basketbal op Saba en wat er nodig is om de sport verder te ontwikkelen. We hebben met aandeelhouders gesproken om informatie te winnen en een beter beeld te krijgen van de organisatie van basketbal op Saba. Maar we waren hier niet alleen om te praten, ook om activiteiten te organiseren met de jeugd en de coaches”, aldus Fransen.

Het bezoek van de Nederlandse Basketball Bond maakt deel uit van de bredere aanpak om sport op Saba te promoten. Met behulp van de Saba Jeugdraad en met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was het mogelijk voor de Nederlandse Voetbalbond en de Nederlandse Volleybalbond om Saba deze zomer te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram