dinsdag 21 september 2021 22:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 augustus 2021

De eerste editie, die afgelopen vrijdag 6 augustus plaatsvond, was met 175 bezoekers een overweldigend succes. Iedere eerste vrijdag van de maand zal de kathedraal magisch verlicht worden en geeft Herman van Bergen, kunstenaar en het brein achter de kathedraal, zelf rondleidingen en beantwoord alle vragen van de bezoekers. Tijdens de vertoning van de film wordt de totstandkoming van de kathedraal en het bouwproces nader toegelicht.

"Alle kunst die ik maak draait om communicatie. De Kathedraal van Doornen is een directe reactie op de stand van zaken in de wereld. Het gaat over vervuiling, terreur, onrecht en het handelen van de mens op de aarde; destructief in heden en verleden. De kathedraal is een protest tegen vernieling, onrecht en onmenselijkheid. Het afgelopen jaar was door de corona situatie een zeer zware periode voor ons. Dermate dat ik soms dacht dat we de kathedraal maar moesten afbreken, omdat de situatie uitzichtloos leek.
De Cathedral of Thorns by Night zal elke eerste vrijdag van de maand plaatsvinden. Elke maand vindt er een bijzondere voorstelling of tentoonstelling van lokale kunstenbaars of artiesten plaats waar bezoekers van kunnen genieten. Zo worden deze avonden worden de kunst- en cultuuravonden van Curaçao, waarbij de Kathedraal van Doornen de verbindende factor is.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website www.cathedralofthorns.com en hou de Facebookpagina in de gaten voor maandelijkse updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram