maandag 11 september 2023 21:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 juli 2021

De Kathedraal van Doornen van Herman van Bergen zal voortaan iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 19.00u open zijn voor bezoekers. Cathedral of Thorns by Night is een unieke avond waarbij de kathedraal volledig verlicht is en er rondleidingen van de artiest zelf plaatsvinden.

Herman van Bergen heeft met zijn Kathedraal van Doornen de CODAaward 2020 in de categorie landschap gewonnen. De CODAawards is een jaarlijkse internationale prijs voor projecten die het beste kunst in opdracht integreren in interieurs, architectuur of publieke ruimtes. Dit kunstwerk verenigt alle thema's van Van Bergens eerdere doornkunstsculpturen in één omvangrijk project: een gebouw ter ere van Moeder Natuur en de Vrije Geest dat door creativiteit verandering teweegbrengt.

“Gedurende deze avonden kunnen zowel lokale bezoekers als toeristen een kijkje nemen in de kathedraal die volledig bestaat uit doornen. Voor de gelegenheid is de kathedraal prachtig verlicht en geeft de artiest, Herman van Bergen, zelf een rondleiding. Iedereen heeft de mogelijkheid om Herman persoonlijk te ontmoeten en vragen te stellen over de kathedraal en de totstandkoming hiervan.

Tevens is het een goede gelegenheid om prachtige foto’s van de kathedraal te maken. De verlichting zorgt voor een magisch effect en laat de schoonheid van de kathedraal nog beter tot zijn recht komen. Tevens is op deze avond ook de Zumpiña shop geopend. De winkel is de perfecte plek om een uniek cadeau te kopen of een mooi kunstwerk voor in huis of kantoor.” Aldus Daisy Casimiri

Cathedral of Thorns by Night wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

De eerste avond vindt plaats op vrijdag 6 augustus en de kaartverkoop start om 19.00u. Van 19.30u tot 21.00 vindt de voorstelling en tour plaats. Entree voor lokaal met sedula is Nafl. 25,- en voor toeristen US$25,-. Voor meer informatie kunt u kijken op www.cathedralofthorns.com

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram