dinsdag 21 september 2021 22:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 augustus 2021

De Haventoren van Curaçao Port Authority (CPA) kreeg vrijdagochtend een oproep van de kapitein van het schip Norwegian Pearl; een boot vlakbij het schip was gezonken. Hierop ondernam CPA actie door onmiddellijk het Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht te bellen.

Het enige wat bekend was, was dat een boot gezonken was. De kapitein had namelijk geen verklaring gegeven over eventuele opvarenden. Het RCC nam daarom direct na de melding van CPA contact op met de kapitein, zodat zij meer informatie konden krijgen over wat er precies gebeurd was.

De kapitein van het cruiseschip verklaarde dat een boot vlakbij het cruiseschip gezonken was en dat twee mannen met emmers richting het Koredor gebied, waar vissershutjes staan, waren gezwommen.

Een patrouilleboot van de Kustwacht werd snel richting Koredor gedirigeerd voor een zoektocht naar de opvarenden. Onderweg naar de gemelde locatie, kwam de bemanning van de patrouilleboot een vissersboot tegen met de twee vermiste opvarenden aan boord.

De twee mannen verklaarden dat ze aan het vissen waren toen hun vissersboot door een golf werd omgeslagen en meteen begon te zinken. Ze hadden zwemvesten aan en zwommen richting het Koredor gebied om hulp te vragen voor hun boot in nood, maar eenmaal terug op de plek was hun boot al in het water verdwenen.

De twee opvarenden verkeerden in goede gezondheid en voeren verder in de andere vissersboot richting het Koredor gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram