dinsdag 12 oktober 2021 12:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 juli 2021

Het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) begint het komende schooljaar met een tekort aan leraren. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Net als andere jaren zijn niet alle vacatures voor het komend schooljaar ingevuld. Volgens het schoolbestuur speelt dit keer de coronacrisis daarbij een grote rol. "We zien heel duidelijk hoe de economische situatie op Curaçao mensen heeft gebracht tot andere keuzes", zegt RKCS-directeur Royla Pierre.

Veel leraren besluiten te emigreren, ook als hun partners besluiten dat te doen. Dat maakte het schoolbestuur bijvoorbeeld eerder mee toen veel voormalige raffinaderij-medewerkers met hun gezinnen emigreerden voor werkgelegenheid in het buitenland. Ook stromen veel leraren vrijwillig vervroegd uit door de recent in werking getreden VVU-regeling (Vervroegd Vrijwillige Uitstroom).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram