woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Positive Pathway Productions gaat door naar de volgende ronde en zal tijdens de regionale finale, die op 25 juli a.s. gehouden wordt, strijden voor een plaats in de Top 100 in de EWC Global Finals in november 2021.

EWC Curaçao heeft de nationale finale afgelopen 16 juli gehouden in de Kathedraal van Doornen, georganiseerd door D7I en Tao Curaçao samen met hun partners Korpodeko en Guardian Group. Het initiatief is gericht op ondernemingen variërend van idee fase tot groeifase. De deelnemers hebben zowel lokale als virtuele programma’s bijgewoond als extra hulp bij het lanceren, versterken en schalen van hun onderneming. De winnaar van Curaçao zal tijdens de Caribbean Finals strijden voor een plek in de Global Finals. Global Finalists zullen het tegen elkaar opnemen op het Misk Global Forum in Riyadh, Saoedi-Arabië in november.

Positive Pathway Productions heeft de eerste prijs behaald in de nationale finale van de EWC competitie op Curaçao. Deze onderneming is een startup die zich richt op het ontwikkelen en creëren van innovatieve producten in het algemeen belang van de gemeenschap met als specifiek doel de jeugd te inspireren en hun talenten te tonen met hun app ‘Ban Keiru ku Kíkí’. Dat is een gestructureerde tweetalige leermethode, ontworpen voor sprekers van Creoolse en inheemse talen om op jonge leeftijd meer dan één taal te beheersen vanuit hun moedertaal.

Als nationale winnaar van Curaçao ontvangt Napthily Maduro, oprichter van Positive Pathway Productions, $5.000 en gaat door naar de volgende ronde van de competitie. Ze neemt het volgende week zondag op tegen alle andere nationale winnaars uit het Caribisch gebied. “Ik ben zo blij dat ik Curaçao zal vertegenwoordigen en ik zal het geweldig doen! Dat beloof ik,” zegt Naphtily Maduro.