zondag 3 juli 2022 23:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 juli 2021

De nationale voetbalploeg van Curaçao heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit de Concacaf Gold Cup. Enkele spelers en stafleden van de ploeg bleken besmet met het coronavirus. Guatemala zal Curaçao vervangen op de Gold Cup.

Curaçao zou het toernooi zaterdag openen met een wedstrijd tegen El Salvador in het Amerikaanse Frisco. Coach Patrick Kluivert kon geen representatief team meer opstellen omdat ook veel negatief geteste spelers in quarantaine moesten. Zij hadden nauw contact gehad met positief geteste spelers.

"We hebben er alles aan gedaan om een oplossing te vinden en ervoor te zorgen dat Curaçao mee zou kunnen doen. Maar de gezondheid van de spelers en de staf van alle deelnemers is voor ons een prioriteit", schrijft de concacaf in een verklaring.

Bij de vorige editie van de Gold Cup in 2019 reikte Curaçao nog tot de kwartfinales. De Verenigde Staten voorkwamen dat de ploeg van toenmalig bondscoach Remko Bicentini zich bij de laatste vier voegde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram