Door: NU.cw
10 juli 2021

Minister van Financiën Javier Silvania ruziet met de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten om de munt van 1 cent. De directeur van de CBCS, Richard Doornbosch, heeft volgens de minister zonder overleg met hem besloten de cent uit het betalingsverkeer te gaan halen.

Minister Silvania is bang dat door het verdwijnen van de cent de prijzen gaan stijgen. Alle prijzen worden volgens het nieuwe plan afgerond op 5 of 10 cent. Hij noemt dat onwenselijk nu de financiële situatie van veel mensen door de gevolgen van de coronacrisis erg slecht is.

De minister noemt het besluit ook ‘onwettig’. Een cent is een wettig betaalmiddel. De bank kan dat niet zomaar veranderen, zonder aanpassingen te verrichten in de wet, aldus de minister. De Centrale Bank benadrukt dat het besluit is genomen na overleg met verscheidene betrokkenen in de samenleving.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram