woensdag 7 juni 2023 21:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 juli 2021

Voormalig minister van Financiën in Suriname Gillmore Hoefdraad staat sinds zaterdag op de opsporingslijst van de internationale politiedienst Interpol. Hoefdraad wordt onder meer verdacht van witwassen en corruptie.

Dat hebben verschillende Surinaamse media zaterdag gemeld. Een klein jaar geleden liet de toenmalige Surinaamse procureur-generaal al een opsporingsbevel voor Hoefdraad uitgaan. Tot nu toe is geen spoor van hem gevonden.

De plaatsing van Hoefdraad op de lijst van Interpol zou eigenlijk begin dit jaar al plaatsvinden. Suriname had echter meer tijd nodig om de juiste informatie door te geven.

Begin februari eiste het Surinaamse Openbaar Ministerie twaalf jaar gevangenis tegen de oud-bewindsman. Hij wordt verdacht van onder meer witwassen en corruptie.

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Daarbij zijn nog meer verdachten betrokken zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank. Volgens het OM had Hoefdraad met al deze verdachten contact.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram