vrijdag 7 oktober 2022 07:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 juli 2021

Alle jongeren vanaf 12 jaar op Curaçao mogen vanaf morgen ook worden ingeënt tegen het coronavirus. Zij krijgen dan het Pfizer/BioNTech-vaccin.

De jongeren kunnen zich alleen laten vaccineren op de woensdag en zaterdag. Zij moeten daarvoor naar vaccinatielocatie Sehos 1, dat is de oude poli van het ziekenhuis, ingang Breedestraat. Dit kan vanaf morgen, 7 juli. Toestemming van de ouder of voogd is verplicht.

De Curaçaose regering heeft het besluit genomen nadat de Gezondheidsraad in Nederland onlangs had aangegeven dat het Pfizer-vaccin veilig is voor deze doelgroep. Volgens de Gezondheidsraad levert vaccinatie ook jongeren directe gezondheidswinst op. “De directe gezondheidsschade door corona is voor jongeren veelal niet groot. Toch kan het virus ook bij jongeren zorgen voor ernstige complicaties en ziekenhuisopname en kunnen zij er flink en langdurig last van hebben (Long Covid).”

Alle volwassenen op Curaçao krijgen op dit moment het Moderna-vaccin. Maar voor Moderna is nog geen officiële goedkeuring gegeven voor toediening aan jongeren onder de 18. Afgelopen weekend werden de bursalen, die binnenkort naar Nederland vertrekken, al ingeënt met het Pfizer. En Curaçao heeft voldoende voorraad van dit vaccin om nu ook alle jongeren vanaf 12 jaar mee te nemen in de vaccinatiecampagne.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram