vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Reizigers die naar Suriname willen en een volledig vaccinatie hebben gehad zijn weer welkom in Suriname. Zij hoeven ook niet in quarantaine. De tweede prik moet wel minimaal 2 weken voorafgaand aan de reis toegediend zijn.

Mensen die niet gevaccineerd zijn of nog maar één prik hebben gehad zijn alleen welkom als zij toestemming van de Surinaamse regering hebben om naar het land te reizen.

Die toestemming krijgen zij als ze inwoner van Suriname zijn of vanwege hun beroep onmisbaar zijn. Voor hen geldt een quarantaineplicht van zeven dagen zodra ze in Suriname aankomen.

Het versoepelen van de regels voor volledig gevaccineerden is voor veel reizigers die naar Suriname willen een goed bericht. Omdat het aantal coronagevallen in Suriname maar langzaam daalt, is de regelgeving voor personenverkeer streng. De nieuwe regels zullen mogelijk leiden tot meer vluchten en meer inkomsten voor Suriname.