woensdag 7 juni 2023 21:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2021

Sint Maarten heeft dit weekend per direct de avondklok ingekort. Die geldt nu alleen nog van 02.00 uur tot 06.00 uur. Daarvoor moesten veel zaken om middernacht dicht zijn.

De versoepeling is mogeljik door de daling van het aantal coronabesmettingen op het eiland. Sint Maarten registreerde zaterdag 26 besmettingen en vier coronapatiënten liggen nog in het ziekenhuis. Sinds de uitbraak van de coronapandemie vorig jaar maart zijn er 33 coronapatiënten op het eiland overleden.

Het aantal mensen dat zich laat vaccineren op het eiland is nog wel laag, iets meer dan 40 procent is minstens één keer gevaccineerd. Maar volgens de overheid is het vanwege het lage aantal coronapatiënten toch veilig om bars en nachtclubs weer tot 02.00 uur open te laten zijn. Ook feesten en evenementen zijn tot die tijd toegestaan.

De minister van Volksgezondheid roept de bevolking bijna dagelijks op om zich te laten vaccineren. Ook raadt hij de bevolking nog steeds aan zich zoveel mogelijk aan de coronamaatregelen te houden, zoals het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram