vrijdag 2 juni 2023 06:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2021

Aruba kreeg dit weekend vanaf zatermiddag 17.00 uur te maken met een black-out op het hele eiland. Ook kwam er in sommige wijken geen water uit de kraan. Gisterochtend rond 5.00 uur waren alle problemen pas weer opgelost.

De problemen begonnen in de loop van zatermiddag met ‘ongeregeldheden in de elektriciteitscentrale’, zei water- en elektriciteitsbedrijf WEB Aruba. Eerst zaten slechts een paar paar wijken in het donker en leek in eerste instantie de storing snel opgelost te kunnen worden, maar twee uur later zat het hele eiland compleet zonder stroom.

WEB gaf gisteren op de perconferentie toe dat de oorzaak van het probleem bij WEB lag. Het bedrijf zou werken met oude boilers. Het project voor vernieuwing was al in gang gezet, maar hiervoor zijn ook technische experts nodig uit het buitenland. Vanwege de covidmaatregelen was dat afgelopen jaar niet mogelijk, waardoor het project achterstand had opgelopen.

WEB-directeur Luis Oduber durfde te stellen dat “als die technici wel waren gekomen, en het project verder was gegaan, er zeer waarschijnlijk geen stroomuitval was geweest”.

De laatste keer dat er een volledige black-out was op Aruba was in 2002.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram