maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De eerste editie van het evenement Rumbo pa Mirada Karibe heeft afgelopen zaterdag in Club di Shell plaatsgevonden. Dit evenement is een initiatief van filmmaker Sharelly Emanuelson die momenteel bezig is met de documentaire Mirada Karibe.

Mirada Karibe legt de nadruk op de wereld van comeback-muziek op Curaçao en het Caribisch gebied. Daarmee wil Emanuelson het thema op zowel nationaal als internationaal gebied meer onder de aandacht brengen.

Tijdens het event waren onder andere comeback fanatici en mensen die hebben bijgedragen en deelgenomen aan de documentaire aanwezig. Eloise van Wickeren, de ‘filmcommissionar’ van Curaçao, heeft tijdens een korte speech uitgelegd hoe belangrijk het is om de filmwereld op het eiland te blijven ontwikkelen.

“Het doel van dit evenement was om het publiek meer informatie te geven over het proces van een documentaire/film, om de ideologie achter Mirada Karibe uit te leggen en uiteraard om dieper in te gaan op de wereld van comeback op Curaçao”, aldus Emanuelson.

Volgens de documentairemaakster zullen er na het succes van dit event zeker meerdere edities volgen waar fanatici hun ervaringen en passie voor comeback met elkaar kunnen delen.

“Het project Mirada Karibe is momenteel in de onderzoeksfase en het zal nog ongeveer twee jaar duren voordat het project afgerond is. Om dit project succesvol af te ronden hebben we meer comeback fanatici nodig”, zegt Emanuelson.

Ze roept mensen op die in het bezit zijn van foto’s of LP’s, of op de één of andere manier raakvlakken hebben met comeback-muziek, contact op te nemen met de Facebookpagina Kombekkorsou of door te bellen of te appen naar +5999 6978317.