zondag 16 januari 2022 17:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 juni 2021

Bij veel Curaçaose supermarkten zijn de prijzen voor groente, fruit en vlees in de afgelopen maanden omhoog gegaan. Betaalde je bijvoorbeeld voor een sirloin steak bij Supermarket 2000 in februari nog 30 gulden, deze maand moest je 41 gulden afrekenen.

Dat constateert de consumentenstichting Fundashon pa Konsumidó die bij in totaal 22 supermarkten de prijzen van producten in juni heeft vergeleken met die van februari. De prijsverschillen zijn in sommige gevallen groot.

Zo betaal je deze maand bij Vreugdenhil voor een kilo loinribs 17,50 gulden, terwijl je diezelfde kilo ribs in februari nog kon kopen 9,95. Een stijging van ruim 7,50 gulden.

Bij het fruit en de groente is een soortgelijke prijsstijging te zien. Neem een kilo paprika bij Dande Supermarkt; in februari betaalde je nog 5,95 voor een kilo, nu 4 maanden later zie je 9,50 op de prijssticker staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram