vrijdag 12 augustus 2022 19:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juni 2021

Na een relatief rustige periode neemt het aantal woninginbraken op Curaçao de laatste tijd weer flink toe. Vooral bewoners in de wijken Montaña, Cas Grandi, Sta. Rosa en Fuik blijken vaak het slachtoffer, zo meldt het Korps Politie Curaçao (KPC).

Mede door de lockdown en de preventieve maatregelen van het KPC was er afgelopen jaar een daling te zien in de cijfers van de woninginbraken. Maar die positieve trend is tenietgegaan door de drastische stijging nu.

Het KPC laat weten dat het met een plan van aanpak komt voor de komende maanden. Allereerst komt er een speciaal onderzoeksteam op het politiebureau van Montaña. Dat team gaat de aangiftes van de inbraken onder de loep nemen en de risicogebieden inventariseren.

Daarnaast zal er ook extra aandacht komen voor preventieve maatregelen. De politie gaat daarvoor onder meer in gesprek met de diverse wijkvertegenwoordigers. “De politie moet samen met de burgers woninginbraken steeds minder aantrekkelijk maken”, aldus KPC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram