zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De automobilist zag in de afgelopen maanden de prijzen aan de pomp flink stijgen, maar vanaf morgen gaat het tarief voor benzine en diesel weer iets omlaag. Ook de prijs van kookgas daalt in de nieuwe maand. Voor water daarentegen moet de consument meer gaan betalen.

De nieuwe tarieven zijn, zoals elke maand, bekendgemaakt door Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P), de Curaçaose toezichthouder op de prijsontwikkelingen van olieproducten en nutsvoorzieningen.

Voor een liter benzine (Mogas 95) betaalt de automobilist vanaf morgen geen 2,25 gulden meer maar 2,22 gulden, een daling van 3 cent. De prijs van diesel (Gasolie LSD) daalt met 7 cent naar 1,71 gulden.

De tarieven van kookgas (LPG) gaan morgen ook omlaag. De prijs van een grote gasfles van 100 lbs steeg vorige maand nog van 70 naar 80 gulden. Morgen betaalt de consument weer de oude prijs van 70 gulden. Een kleine gasbom van 20 lbs kost ook geen 16 gulden meer, maar vanaf morgen weer 14 gulden.

De electriciteitsprijzen blijven vrijwel gelijk, maar voor water moet vanaf 1 juli meer worden betaald. Voor huishoudelijk verbruik (tot 9 kubieke meter) betaal je vanaf donderdag 9,09 gulden per kuub in plaats van 8,81 gulden, een stijging van 28 cent.