zaterdag 25 september 2021 03:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 juni 2021

Churandy Martina heeft op zijn laatste NK Atletiek de titel veroverd op de 200 meter. De 36-jarige sprinter greep in Breda het goud in een tijd van 20,76. Hij kreeg de gouden medaille uitgereikt door zijn moeder. Zij was als verrassing vanuit Curaçao overgekomen om hem in actie zien.

Martina won voor de zesde keer in zijn carrière de titel op de 200 meter. Hij was ook zeven keer de kampioen op de 100 meter, maar die afstand sloeg hij dit jaar over. De ervaren sprinter maakt zich op voor zijn vijfde Olympische Spelen.

Hij loopt in Tokio de estafette met de mannen op de 4x100 meter. Een individuele start zit er niet in. De 20,76 lag ruim boven de olympische limiet van 20,24.

Curaçaoenaar Liemarvin Bonevacia onttroonde Jochem Dobber als kampioen op de 400 meter. Bonevacia won in 44,99 en bleef daarmee net boven de olympische limiet van 44,90.

Beiden maakten deel uit van de estafetteploeg die in maart goud won op de 4x400 meter bij de EK indoor en stelden in mei op de World Relays een olympisch ticket veilig voor Nederland. Bonevacia mag in Tokio waarschijnlijk toch individueel starten op de 400 meter, omdat hij hoog genoeg staat op de wereldranglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram