dinsdag 30 mei 2023 23:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2021

Het gaat weer drukker worden op vliegveld Hato. Zowel Copa Airlines als TUI hebben laten weten vanaf volgende maand vaker te gaan vliegen op Curaçao. TUI wil zelfs naar een recordaantal van 13 vluchten per week.

Curaçao gaat stap voor stap weer open en het toerisme begint weer aan te trekken. Dat betekent dat ook de luchtvaartmaatschappijen weer in de startblokken staan om de reizigers naar hun vakantiebestemming te brengen.

TUI liet eerder al weten dat het vanaf 18 juni wekelijks 9 vluchten aanbiedt tussen Amsterdam en Curaçao, in combinatie met Aruba en Bonaire. Maar de luchtvaartmaatschappij heeft gisteren besloten dat het vanaf 1 juli zelfs naar 13 vluchten per week wil gaan. Dit bevestigde een TUI-woordvoerder tegenover het Antilliaans Dagblad.

“En dat is een record”, zegt TUI. Er is wel een voorbehoud. “Of die dertien vluchten er daadwerkelijk gaan komen, is ook een beetje afhankelijk van die test na drie dagen.”

Ook Copa Airlines heeft aangegeven weer vaker op Curaçao te gaan vliegen. Komend weekend begint de Panamese luchtvaartmaatschappij met 2 wekelijkse vluchten tussen Panama en Curaçao. Vanaf juli wordt dat aantal verdubbeld naar 4 vluchten per week.

Beeld: TUI
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram