woensdag 10 augustus 2022 04:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2021

Het financieel noodlijdende Curaçao Medical Center (CMC) kan weer heel eventjes ademhalen. De rechter heeft gisteren in een kort geding besloten dat de minister van Gezondheid niet de bevoegdheid heeft om te korten op het ziekenhuisbudget.

De zaak was aangespannen door het CMC omdat het ziekenhuis grote bezwaren had tegen een Ministeriële Beschikking waarmee de minister correcties mag uitvoeren op het ziekenhuisbudget. Lees: mag beknibbelen op de uitgaven. Het ging om een korting van 17 miljoen gulden op het budget van een kleine 200 miljoen.

Volgens het CMC is deze actie van de minister in strijd met de wet. Het ziekenhuis wil betaling van 100 procent van de werkelijke kosten. Maar volgens de minister van Gezondheid is de regeling noodzaak en ze waarschuwde voor een ‘oncontroleerbare stijging van de kosten binnen de gezondheidszorg’. Niet alleen het ziekenhuis zit immers in geldnood, ook het Land zelf komt geld tekort.

Met de uitspraak van de rechter gisteren trekt de minister aan het kortste eind. Maar het wil niet zeggen dat de financiële malaise van het ziekenhuis nu voorbij is. Integendeel, daarvoor is veel meer nodig. De schulden zijn hoog en het geld van het nog maar anderhalf jaar oude ziekenhuis is simpelweg op.

Het CMC geeft vanmiddag om 15.00 uur een persconferentie waarin ongetwijfeld de financiële situatie van het ziekenhuis nu even het belangrijkste onderwerp zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram