zondag 3 juli 2022 22:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2021

In de afgelopen weken zijn er al veel coronamaatregelen versoepeld en de overheid vindt het ook weer tijd dat er evenementen kunnen gaan plaatsvinden. Deze moeten wel covidsafe en verantwoord zijn. In een enquête vraagt de overheid je mening hierover.

Demissionair premier Rhuggenaath zei het vorige week al: “De overheid heeft geen ervaring met het organiseren van een feest.” De organisatie van de testevenenementen ligt daarom in handen van een private partij. Er komende diverse feesten, concerten, toneeluitvoeringen en andere events, in zowel afgesloten ruimtes als in de buitenlucht. Daarbij wordt bekeken of alles covidsafe kan plaatsvinden. Het eerste testevent is een dansfeest in een club.

Maar eerste wil de overheid weten welke verwachtingen mensen hebben van dergelijke events en waartoe ze bereid zijn om er naar toe te kunnen.

In de enquête worden vragen gesteld als: Welke evenementen je de komende tijd wil bezoeken; of je je er veilig zult voelen, ook als er geen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen; of je bereid bent een sneltest vooraf te doen; of een mondkapje te dragen tijdens het event.

En zou je bijvoorbeeld thuisblijven bij verlies van geur en smaak op de dag van het event? Ben je bereid extra te betalen voor maatregelen als er minder bezoekers komen? Maar bijvoorbeeld ook: Accepteer je een app waarmee je jouw locatie deelt en na afloop actie kan worden ondernomen als er een besmetting is geconstateerd? Tot slot kun je in een open vraag zelf nog een goed advies geven aan de overheid.

De enquête is er in vier talen: Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans. Het invullen kost slechts een paar minuten tijd. De uitslag wordt binnenkort bekendgemaakt op de Facebookpagina van Gobièrnu di Kòrsou.

Je vindt de enquête op www.gobiernu.cw/bibando8.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram