dinsdag 30 mei 2023 20:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 mei 2021

Het Openbaar Ministerie in Suriname wil dat ex-bankdirecteur Ginmardo Kromosoeto voor vijf jaar de gevangenis ingaat, met aftrek van de tijd in voorarrest. Het OM ziet hem als een het brein achter onder andere de illegale verkoop van overheidspanden, samen met de oud-president van de Centrale Bank Robert van Trikt, zo melden lokale media.

Kromosoeto was de afgelopen jaren directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), een staatsbank. Hij was ook twee keer minister onder Desi Bouterse. Volgens het OM was Kromosoeto door ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad aangesteld bij de bank om diens belangen te behartigen.

Hoefdraad is sinds augustus vorig jaar voortvluchtig. Tegen hem is 12 jaar celstraf geëist in dezelfde zaak. Nadat eind vorige week een lokale krant meldde dat Hoefdraad zich op Cuba zou schuil houden, heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking de Cubaanse autoriteiten om informatie gevraagd over de eventuele aanwezigheid van Hoefdraad.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram