zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Op Aruba is vanochtend oud-minister en huidig parlementariër Benny Sevinger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht als minister tussen 2009 en 2017 overheidsterreinen te hebben weggegeven aan bevriende relaties. In 2019 vonden er al huiszoekingen bij Sevinger plaats in verband met de zaak.

De arrestatie kwam niet onverwacht, schrijft het ANP. In de afgelopen weken werden bijna tien personen, onder wie ondernemers, op Aruba aangehouden in deze zogenoemde zaak Avestruz. Enkele personen zitten nog steeds vast.

Sevinger is lid van de AVP. In 2019 werd Paul Croes, een andere AVP-prominent, veroordeeld tot 4 jaar wegens het verkopen van werkvergunningen.

De leider van de AVP, oud-premier Mike Eman, heeft het Openbaar Ministerie in de afgelopen tijd meerdere malen ‘partijdig’ genoemd. Volgens hem worden rond verkiezingstijd altijd acties ondernomen door het OM tegen AVP-leden. Daarmee zou het Openbaar Ministerie de kiezer willen beïnvloeden, stelt Eman. Op Aruba zijn op 25 juni verkiezingen.