zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De achtste editie van Cura Doet, de grootste vrijwilligersactie op het eiland, vindt plaats op 30 en 31 juli 2021. Het thema dit jaar is ‘Voor elkaar, door elkaar’.

Tijdens Cura Doet worden initiatieven in het zonnetje gezet en worden burgers gestimuleerd om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Samen met NL Doet, Bon Doet, Aruba Doet, Statia Doet en SXM Doet is de actie inmiddels uitgegroeid tot het grootste vrijwilligersinitiatief van het Koninkrijk.  

Het initiatief vindt jaarlijks in maart plaats maar werd vanwege de coronapandemie met 2 maanden uitgesteld. Dit jaar hebben 262 organisaties zich ingeschreven met in totaal 300 projecten.

De drijvende krachten achter de actiedag op Curaçao zijn Curaçao Cares en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds stelt geld beschikbaar per klus.

Maar ook particulieren, scholen, families, vriendengroepen en bedrijven kunnen hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld met geld voor materialen zoals verf of hout, maar ook boodschappen om hapjes of lunch te verzorgen voor de vrijwilligers. Hiervoor kan contact worden opgenomen via curadoet@curacaocares.org.