maandag 11 oktober 2021 09:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 maart 2021

Toeristen blijven welkom op Curaçao, ondanks dat het eiland in lockdown gaat. De regering heeft maandag bekendgemaakt dat Curaçao vanaf woensdag voor in ieder geval twee weken op slot gaat. Grenzen en de luchthaven blijven open, maar toeristen moeten zich wel houden aan de geldende coronamaatregelen.

De afgelopen twee weken zag Curaçao een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen, onder meer door de Britse variant. Ook worden steeds meer mensen opgenomen op de intensive care.

Iedereen moet thuisblijven en zo veel mogelijk contact met anderen vermijden, maakte demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath bekend. "We moeten er alles aan doen om verspreiding van corona te voorkomen", stelde Rhuggenaath.

Tijdens de lockdown blijft de avondklok tussen 21.00 en 4.30 uur gelden. Ook wordt een plachi di dia ingevoerd. Dat betekent dat mensen op basis van hun nummerplaat maar twee dagen per week de straat op mogen om naar essentiële winkels te gaan, zoals supermarkten, apotheken en benzinepompen. Daarnaast wordt de autoloze zondag ingevoerd.

Voor de plachi di dia worden onder meer uitzonderingen gemaakt voor mensen die hun kinderen naar school of de opvang brengen. Ook mogen de inwoners van Curaçao de weg op als ze een vaccinatieafspraak hebben.

Beeld: Regering van Curaçao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram